Werkwijze DKVE

De Kracht Van Eenvoud

Werkwijze

Van interieurdroom naar droominterieur

Interieurontwerp Begeleiding en realisatie
×

Werkwijze

Met mijn professionele en persoonlijke aanpak realiseren we samen jouw droominterieur.

De Kracht Van Eenvoud

Van interieurdroom naar droominterieur

Kennismaken

Kennismaken

Het is belangrijk voor een interieurontwerp traject om elkaar te leren kennen en te kijken of er een wederzijdse klik is. Ik leer je graag beter kennen en kom bij je langs op locatie voor een vrijblijvend gesprek. En als dit goed voelt, inventariseren wat je wensen en behoeften zijn.

Hieruit volgt een passende offerte waarin gespecificeerd staat wat mijn werkzaamheden zijn, het verloop van de opdracht, plan van aanpak en de kosten zodat je een goed beeld hebt van het proces.

Laten we kennismaken

Schetsontwerpfase dkve

Schetsontwerpfase

Plattegrond: In de schetsontwerpfase ga ik aan de slag met het maken van een (nieuwe) indelingsvoorstel om het optimale resultaat uit de woonruimte te halen.

Stijlplan: Aan de hand van een door jullie samengesteld Pinterest bord (of andere verzameling van beelden) ga ik aan de slag met het maken van een stijlplan, welke een impressie geeft van mijn ideeën en de plannen die ik voor het interieur heb. Hierin komen vorm, kleur en materiaal samen.

Presentatie 1: We bespreken het schetsontwerp en het stijlplan. Jullie ontvangen het schetsontwerp op A3 en digitaal in pdf vorm om de presentatie naderhand nog eens goed door te nemen. Vanuit het schetsontwerp ontvang ik graag feedback zodat ik aan de slag kan met het voorlopige ontwerp.

Laten we kennismaken

Voorlopig ontwerpfase

Voorlopige ontwerpfase

Plattegrond: In deze ontwerpfase ga ik aan de slag met de definitieve plattegrond. Waar nodig met wat aanpassingen welke we eventueel bij de presentatie van de schetsontwerpfase samen overeen gekomen zijn.

Verlichtingsplan: Heel belangrijk om in deze fase, op basis van de definitieve indeling een verlichtingsplan te maken. Het juiste licht op de juiste plek maakt je interieur tot een functioneel en sfeervol geheel.

Materialen: Voor elke voorlopig ontwerp presentatie verzamel ik mooie samples die aansluiten op jullie wensen en het bijbehorende stijlplan. Dit kunnen samples zijn van behang, vloerafwerking, steen, vloerkleden, stoffering of hout.

Presentatie 2: Het voorlopig ontwerp kom ik presenteren op locatie. Jullie ontvangen het voorlopig ontwerp op A3 en digitaal in pdf-vorm om de presentatie naderhand nog eens goed door te nemen. Vanuit het voorlopig ontwerp ontvang ik graag feedback zodat ik aan de slag kan met het definitief ontwerp.

Laten we kennismaken

Definitief ontwerpfase

Definitief ontwerpfase

3D-visualisatie: Omdat het vaak lastig te visualiseren is hoe een ruimte er in werkelijkheid uit komt te zien, raad ik mijn opdrachtgevers altijd aan om een 3D-visualisatie van het ontwerp te laten maken. Dit geeft een ruimtelijk beeld en een goede voorstelling van kleur, wand- en vloerafwerking en meubilair. Naast deze visualisatie maak ik ook een voorstel voor eventueel maatwerk zoals een tv-meubel, kastenwanden, badkamermeubel etc.

Kleur en materiaalvoorstel: concreet advies voor kleuren, materialen en stoffering van
vloeren, wanden, meubels en raambekleding

Meubel en accessoire voorstel: Jullie ontvangen een voorstel voor meubels en accessoires, welke naar mijn idee het beste passen bij jullie stijl en budget. Ook de prijsindicatie en winkels worden meegenomen in dit voorstel.

Verlichtingsarmaturen: Voorstel diverse verlichtingsarmaturen welke passen in het verlichtingsplan

Presentatie 3: Het definitieve ontwerp kom ik presenteren op locatie. Ook hier ontvangen jullie het definitieve interieurontwerp op A3 en digitaal in pdf.

Laten we kennismaken

De Kacht Van Eenvoud begeleiding en realisatie

Begeleiding en realisatie

Na de presentatie van het definitieve ontwerp heb je een volledig uitgewerkt, uniek en gedetailleerd interieurontwerp plan waarmee je zelf aan de slag kunt om jouw droominterieur te realiseren.

Maar dan begint het pas. Wanneer jij dit wenst ondersteun ik je graag bij het realiseren van het interieurontwerp.
Het opvragen van offertes, overleg met schilder, behanger, begeleiding met aankoop van meubels, keuken, vloer etc.

De styling is de finishing touch van het interieur. En, omdat elk detail telt, kun je ook door mij de eind styling laten doen om de puntjes op de i zetten van jouw droominterieur.

Laten we kennismaken

Nieuwbouwen, verbouwen of een interieur make-over?

Haal het maximale woonplezier uit jouw woning