Banner goud

Interieurontwerp zolder verbouwing boerderij Holten

×

Zolder verbouwing boerderij Holten

Altijd een project naar mijn hart! Ook een strak, moderne bungalow zet ik graag mijn tanden in, maar de grotere uitdagingen zitten  meestal in oude panden met schuine daken, balken, gebinten etc.

Op een fantastische locatie aan de voet van de Holterberg ligt deze karakteristieke woonboerderij met traditionele schuur en kookhuisje. De boerderij in de huidige verschijning is gebouwd in 1905, maar op onderdelen is de boerderij aanmerkelijk ouder, hetgeen blijkt uit het jaartal 1755 dat in één van de gebinten staat vermeld. De boerderij is in 1994 verbouwd tot woonboerderij, waarbij het authentieke karakter op een subtiele manier bewaard is gebleven.

Eind 2019 is een jong gezin met 3 kinderen trotse eigenaren geworden van de boerderij. En zijn er veel plannen om de komende paar jaar de boerderij aan te passen (me behoud van veel authentieke elementen) naar een heerlijke gezinswoning.

Er wordt gestart op de zolder, die niet alleen boven het voorhuis zit, maar ook doorloopt over de deel. Een flinke lap waar zij graag 3 slaapkamers voor de kinderen en een badkamer gerealiseerd zien.

Uit 3 verschillende indeling mogelijkheden, die ik voor hen ontworpen heb, is een keuze gemaakt die de komende maanden zal worden uitgevoerd. Tevens hebben we op basis van de indeling een lichtpunten plan gemaakt.

De boerderij

Prachtige zolder met originele balkenconstructie

Lichtplan

Plattegrond met indeling

3D aanzicht

3D aanzicht

Terug naar projecten