Banner goud

Interieurontwerp Veenendaal – Let’s go greene

×

Het jonge gezin verhuisde van een piepklein appartementje naar deze eengezinswoning waarin de vorige bewoners de keuken verplaats hebben naar de oorspronkelijke zithoek.  En het halletje bij de voordeur was heel klein omdat zij de deur naar de woonkamer verplaatst hadden zodat de trap in de woonkamer uit kwam.

De kleur en de staat van de keuken deed dit jonge gezin besluiten er geen nieuwe keuken in te plaatsen, maar liepen wel vast met de indeling en hun wens voor een gezellige zithoek, koffiehoekje en krab/klim gelegenheid voor de katten. Veel groen (planten) en robuust hout.

In het ontwerp werd de deur van het halletje naar de woonkamer naar achteren verplaatst zodat de trap nu in de hal valt, wat meteen de mogelijkheid bood voor een kapstok waar je bij binnenkomst niet direct tegenaan loopt. En omdat, voor het verplaatsen van de deur de muur verlengd moest worden ontstond in de zithoek meer ruimte om een grote bank te plaatsen met nog ruimte voor een flinke plant.  

De oorspronkelijke keuken werd doormiddel van een 30cm en 30cm diepe koof gescheiden van de woonkamer. Het verwijderen van de koof is vanwege de diverse leidingen die er doorheen lopen geen optie. Om te zorgen dat deze niet meer opvalt hebben we een wandmeubel met kinderhoekje ontworpen, waarbij de koof geïntegreerd is en de zithoek opties groter oogt.

Ook de roomdivider met planten is maatwerk. Het deel tegen de muur bestaat uit een aantal ‘zwevende’ planken met een gat in de bovenste. De katten maken hier gretig gebruik van als alternatieve klimpaal en kunnen van bovenaf alles goed overzien.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Laten we kennismaken!