Banner goud

Badkamerontwerp boerderij Lunteren

×

Badkamerontwerp boerderij Lunteren

De badkamer bevindt zich boven de deel. Hiervoor is een extra vloer aangebracht en wand geplaatst. Een fijne grote ruimte met wel aan twee kanten een schuin dak.

De wensen bestonden uit een ligbad, inloopdouche, wc en dubbele wastafel. De stijl en sfeer moesten aansluiten bij de rest van het interieur.

De indeling is zo gedaan, dat je lekker ruim onder de douche kan staan (en zelfs zitten 😉) en door het vrijstaande bad iets schuin te plaatsen kun je zowel uit het dakraam naar de blauwe lucht en/of sterren kijken, als naar de deel.

Op de deel bevindt zich ook een douche met tevens de wasmachine en droger. Deze zijn zo gesitueerd dat ik in het ontwerp kon voorstellen, om vanuit de nieuwe badkamer een was (stort) koker de realiseren, welke precies naast de wasmachine uit kon komen. Een voorstel dat me enthousiasme werd ontvangen én uitgevoerd is. Niet meer met al het beddengoed, handdoeken en kleding van boven naar beneden door de boerderij sjouwen, maar, hup .. zo in de koker et voila!.

Er zijn in de boerderij, ook omdat het een rijksmonument is, kleuren gebruikt die er al vanaf het begin in zitten. Waaronder een mooie kleur groen op de balken in de ouder slaapkamer. Vanwege deze kleur, de stijl van de boerderij en de smaak van de bewoners hebben we ervoor gekozen om diverse wanden van de badkamer te betegelen met groene tegels in een visgraat patroon. De balken van het schuine dak zijn in het zicht gebleven en om dat er maar 1 dakraampje inzit zijn de vloer en de rest van de wanden licht gehouden. Het wastafelmeubel heeft een mooie walnoot houtlook, alsmede de twee badkamerkasten.

Achter het houten deurtje links bevindt zich de was-koker

Een fijne badkamer, welke “echt prachtig is geworden” volgens de bewoners.

Interieurontwerp Rijksmonumentale boerderij Lunteren – Blog: badkamerontwerp boerderij Lunteren

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Laten we kennismaken

.