Banner goud

Zoon lief gaat voor het eerst een woning inrichten

×
Ga terug naar het overzicht

Zoon lief gaat voor het eerst een woning inrichten

Vorig jaar heb ik voor een woonkamer van een vrijstaande woning in Bennekom een Interieurplan gemaakt, herindeling, kleur en materiaal advies en voorstel voor nieuwe lampen en accessoires.

Een paar weken gelden werd ik gebeld door de heer des huizes.

In een adem: “dag Mirjam, alles goed met jou? Zeg moet je eens luisteren. Mijn zoon heeft een appartement gekocht en gaat het huis uit. Nu wil hij een bankstel kopen, maar volgens mij gaat dat ding voor geen meter passen in de ruimte, veel te groot. Maar dat ik mij als vader hiermee ga bemoeien lijkt mij geen goed plan. Zou jij hem willen helpen? En het gaat niet allen om de bank”

Natuurlijk wil ik dat doen en hoe leuk is het als een klant, voor wie je al eens een interieurontwerp gemaakt hebt, vraagt of je weer van dienst kan zijn? 🙂

Dus op naar Ede. De zoon in kwestie heeft een leuk, best groot, appartement gekocht en begint dus eigenlijk met niets, alleen een bed.

In het begin van het gesprek laat hij mij de bank zien die hij graag wil hebben. De bank kan in verschillende maten geleverd worden en na even nameten blijkt een iets kleinere variant, dan die hij op het oog had, prima te passen.

Ons gesprek wordt vervolgd:

“En dan wil ik graag een grote eettafel met stoelen en iets van een wandmeubel waar ook de tv in, op of boven kan, een grote tv. Maar eigenlijk weet ik niet zo goed wat mooi bij elkaar past”.

Gekscherend vraag ik hem of dat alles is.

“Eehh, o ja, en wat ik ook wel heel gaaf zou vinden is zo’n koeienhuid op de grond”.

Oké, denk ik, dat is in ieder geval een aanknopingspunt voor de eventuele sfeer en stijl.

“Meer niet?

Nee, ik zou het niet weten.

De kleur op de wanden, wil je die behouden of wil je daar iets ander mee?

Haha, jazeker, dat roze in de woonkamer en rare blauw in de slaapkamer wil ik wel over schilderen, maar wat voor kleur …. Geen idee, niet alleen wit, want dat vind ik te steriel. Het mag wel iets spannender.

Raambekleding?

Is wel handig. Horizontale jaloezieën in de keuken blijven hangen en dat vind ik voorlopig prima.
Maar, inderdaad voor het raam in de woonkamer wil ik graag iets hebben en in de slaapkamer graag gordijnen die verduisteren.

En heb je ook al nagedacht over verlichting?

Tjee, nee. Dat moet natuurlijk ook, maar eehh … eerlijk gezegd ook geen idee wat mooi is en waar ik allemaal lampen wil hebben”.

We lopen samen verder door de woning en na nog diverse vragen gesteld te hebben laat hij weten dat hij blij is dat zijn vader gezegd heeft dat ik hem moet helpen. Er komt toch nog wel meer kijken bij het indelen en inrichten van een interieur, dan dat hij zelf gedacht had. En hij wil het graag meteen goed doen.

Als we nog dieper ingaan op de stijl en sfeer die hij voor ogen heeft laat hij weten dat hij mijn laarzen eigenlijk wel te gek vindt (voor vrouwen dan 😉 ). En als we het dan over de stof en kleur van de bank hebben en de koeienhuid die hij wel erg graag wil, besluiten we samen dat het ‘cowboy-chique’ moet zijn.

1,5 week gelden kreeg hij officieel de sleutel van zijn appartement en heb ik het interieurplan gepresenteerd. Als klanten de uitvoering van het plan zelf gaan doen neem ik na ongeveer een week altijd nog even contact op om te vragen hoe het gaat en of er nog vragen zijn.

“Nee, op dit moment niet, ik vind het super wat je allemaal bedacht hebt en heb al een paar lampen gekocht, meubels besteld en we zijn nu druk aan het schilderen. Zodra het klaar is moet je echt komen kijken!”.

Dat ga ik zeker doen.

Ga terug naar het overzicht