Banner goud

Vloeren van hout

×
Ga terug naar het overzicht

Vloeren van hout

Er is geen interieur waarin een houten vloer niet tot zijn recht komt. Of je nu houdt van landelijk, modern, klassiek, trendy of een industrieel interieur. Een houten vloer is altijd uniek en geeft elke ruimte een ongeëvenaarde sfeer.

Hout is en blijft een prachtig natuurproduct en daarmee is zowel het grootste voordeel als nadeel genoemd.

Een houten vloer biedt heel veel mogelijkheden, oogt warm, is er in vele kleuren, maten én patronen als visgraat, Noorse punt, Chantilly, Versailles, Elleboog en nog veel meer.
Een ander voordeel van een houten vloer is dat deze veel kan verdragen en jarenlang meegaat als je hem goed onderhoudt. Zelfs beschadigingen zijn vrij eenvoudig te repareren.

Wat is dan het nadeel?
Je moet natuurlijk rekening houden met het gebruik van de ruimte waarin je de houten vloer wilt leggen. Is deze vochtig? Denk aan de badkamer, entree of keuken.
Wil je graag vloerverwarming? Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming. Domweg omdat ze echt niet geschikt zijn of omdat ze nog niet (voldoende) zijn getest. Laat je dus goed infomeren.
En … een houten vloer ‘werkt’ altijd! En dat kan per seizoen verschillen. Bij droogte kan een houtenvloer iets krimpen terwijl hij bij warmte en vocht juist uitzet. Daar moet dus tijdens het leggen van de vloer rekening mee gehouden worden. Is dit een nadeel? Nee, dat is nu de charme van echt hout.

Er zijn natuurlijk ook alternatieven als laminaat of pvc welke voor het oog niet te onderscheiden van echt hout, tenminste, als je voor de duurdere soorten kiest.

Of keramische tegels! Heel praktisch als je bijvoorbeeld, net als ik, woont aan de rand van het bos en twee grote honden hebt die je veel kunt leren, maar hun voeten vegen … ho maar!

Een mooi voorbeeld van zo’n keramische tegel.

Foto’s gebruikt voor de inspiratiebeelden komen van Pinterest

Ga terug naar het overzicht