Banner goud

Trends 2017

×
Ga terug naar het overzicht

Trends 2017

Oeps… Ik stap even van mijn geloof…… nou, figuurlijk dan. Het (op)volgen van trends in het interieur is niet zo aan mij besteed. Ik vaar liever mijn eigen koers en creëer graag, voor en samen met jou een interieur dat eigenheid en karakter uitstraalt. Maar professioneel gezien volg ik de trends natuurlijk wel. Niet in de laatste plaats omdat ook de ontwikkelingen op gebied van materiaal, kleuren e.d. in een adem genoemd worden met nieuwe trends.

Maar ik moet eerlijk toegeven dat de nieuwe kleur trend van 2017 wel in mijn straatje past.
Dus wil ik deze ook graag met jullie delen.
De zachtere en lieflijke kleuren gaan namelijk plaats maken voor diepere en warmere kleuren als bruin en terracotta. Donkere kleuren betekenen ook een warmere sfeer. Oké, diepe donkere kleuren vragen ook om meer lef. Maar als je doel is, het creëren van een warme sfeer kan je eigenlijk niet om het gebruik van diepere kleuren op je wanden heen, in plaats van het lichte kleurenpalet dat we nu nog veel zien.

Je hoeft natuurlijk niet een volledige wand in een (donkere) kleur te schilderen. Een prachtig voorbeeld van hoe het ook kan zie je op deze foto, waar alleen het stuk muur achter de trap en de trap zelf een warme diepe kleur hebben gekregen.

Materialen als brons, messing en gekleurd natuursteen gaan volgens de trendwatchers ook een grote rol spelen.  Behalve een warme uitstraling geven brons en messing ook een chique touche. Met bijvoorbeeld een messing bureau/leeslamp of hanglamp geef je al een subtiel chique effect aan je interieur. Of wat dacht je van een bronzen gootsteen voor een stoer effect in de keuken!

Bronzen accessoires als lampen, kandelaars komen nog mooier tot hun recht tegen, jawel… een donkere achterwand of ondergrond.

En dan groen, GROEN IS BOOMING!  Groen was al heel erg in opmars, maar daar wordt nu nog meer de nadruk opgelegd. Vooral de jaren 70 kamerplanten stijl zien we al een tijdje voor bij komen maar met een groene muur ben je echt helemaal trendy!  Houd je van planten in je interieur, maar vind je de trend van diverse hangplantjes of groepjes van kleinere potten met planten te ‘friemelig’ kies dan voor een grote plant of bijvoorbeeld op je salon of eettafel een kleine groep van max 3 messing of bronzen potten.

Ik zei het al; De kleurtrend past wel in mijn straatje. Diepere en warmere kleuren geven zoveel karakter aan een interieur. Eerdaags wordt de nieuwe trendkleur van 2017 bekend gemaakt ik ben heel benieuwd, jij ook?

Ga terug naar het overzicht