Banner goud

Romantisch en elegant slapen

×
Ga terug naar het overzicht

Dat een bloemetjes print en antiek of vintage niet oubollig hoeft te zijn bewijst deze fantastische B&B in Milaan, waar ik onlangs tijdens dé interieur beurs, Salone del Mobile, heb mogen overnachten

Een B&B met de uitstraling van een boutique hotel en wat mij betreft ook thuis hoort in het rijtje hotel chique.

Het pand uit begin 1900, is volledig gerenoveerd met zoveel mogelijk behoud van alle oude details. Alle kamers zijn met veel zorg en oog voor detail ingericht. Stoffen met bloempatronen,  patroontegels, prachtige houten vloeren, antieke en vintage meubels, zorgvuldig gerestaureerd. Pasteltinten en warme kleuren. Niet overdadig, maar verfijnd, elegant en warm.

Door de buitenkant met prachtig dakoverstek, details rondom de ramen en onder het balkon, het mooie traliewerk en groene kleur van de gevel stap je verwachtingsvol naar binnen ….

De deur gaat open en via een kleine trap, welke bekleed is met een rode loper, loop je naar de 1e verdieping. Hoe welkom wil je het hebben?

Op de overloop zijn patroon tegels in de vorm van een loper ingelegd in de vloer.

De treden van de trappen naar de 2 volgende verdiepingen zijn van natuursteen met een balustrade van geweldig smeedijzerwerk en mooie manier waarop deze weer bevestigd is aan de treden.

De kamers zijn top! O.a. Maggiolina (waar ik geslapen heb) Warme pastel groene kleur op de wanden, ton sur ton met het dekbed overtrek. Het fijne, romantische en elegante bloemenpatroon van het hoofboard komt subtiel terug in de 2 sierkussens.

Mooi en eenvoudig voorbeeld van interieurstyling.

Prachtige houten vloer met even prachtig klassiek motief, welke mooi aansluit en overloopt naar de patroontegels van de badkamer. De patroontegels zijn ook doorgetrokken op de wanden van de douchehoek.

Kamer Isola was bezet, maar ook hier had ik graag geslapen. Mooie gerestaureerde antieke meubels en hoofboard gestoffeerd met groene jacquard stof met medaillon motief, in combinatie met roze, zacht paars en ook hier is weer subtiele interieurstyling toegepast door middel van een aantal couture prents, welke bijdragen aan de elegante uitstraling.

Ontbijten in het souterain is ook feestje. Zeer sfeervol ingericht met wederom antieke en vintage meubels én moderne stoelen. Ook het ontbijt is geweldig! biologisch en vegetarisch.

Droom jij ook van een slaapkamer en/of badkamer in deze sfeer (of woonkamer, hal en keuken) maar weet je niet zo goed hoe je dit kunt realiseren? Laten we dan kennismaken. Ik help je graag.

Ga je naar Milaan en wil je graag overnachten in een sfeervolle B&B?: Dompel je dan onder in de gastvrijheid van eigenaar Gabriel en zijn fantastische B&B

Ga terug naar het overzicht