Banner goud

Rijks monumentale boerderij Lunteren

×
Ga terug naar het overzicht

Rijks monumentale boerderij Lunteren

Stap voor stap op weg naar een droominterieur

“Hallo Mirjam,  Ik heb je website bekeken en ik denk, dat wat jij ontwerpt, mij zal aanspreken. Wellicht heb ik een leuke uitdaging voor je. Wij hopen binnenkort een monumentale boerderij in Lunteren te kopen. Echter, binnen is het nog anno 1926, qua indeling. En als ik ergens niet goed in ben, dan is het wel inrichten”.

Dit bericht ontving ik eind maart 2017. Het heeft ruim 1 jaar geduurd voordat ik voor dit mooie project een interieurontwerp kon gaan maken. Want wat bleek; het is een Rijksmonument! En daar kan je niet zomaar in gaan breken en bijvoorbeeld deuren en kozijnen in een andere kleur gaan schilderen. Dus moest eerst de nodige rapporten worden opgesteld door de monumenten architect en goed gekeurd worden door de rijks monumenten commissie.

In april van dit jaar kon in dan eindelijke beginnen met het uitdenken van een interieurplan voor dit pareltje. Indeling, meubels, verlichting diverse materialen, kleuren en structuren etc.

Wauw! Wat een feest om te mogen doen. Sinds die tijd is en wordt er met veel liefde hard gewerkt om, met alle beperkingen die door de rijksmonumenten commissie zijn opgelegd, het interieur anno nu te maken én naar de persoonlijke smaak en stijl van de nieuwe bewoners. Het is nog lang niet klaar, want ja, het was inderdaad nog anno 1926 ….

Mooier bewijs dan dit is er niet. De balk(en) blijven in het zicht En dus ook deze tekst van de twee trotse jonge mannen die hun bijdrage geleverd hebben aan het bouwen van deze prachtige boerderij.

Vandaag weer een bezoek gebracht om te kijken hoe e.e.a. vormt begint te krijgen. Het blijft geweldig om te zien hoe een interieurontwerp/advies tot leven komt. En  hoe de zelf bedachte ideeën en keuzes van de nieuwe bewoners prachtig aansluiten.

Op de bovenverdieping zijn de slaapkamers opnieuw ingedeeld, de materialen van de wanden hergebruikt en worden de deurposten, met hetzelfde originele profiel als de raamkozijnen in ere hersteld.

Nieuwe bewoonster; “Wat een prachtige tint is Wevet (Farrow & Ball red. ) Staat ook zo mooi bij het oude groen (originele kleur) op onze slaapkamer”

Boven de deel, onder de schuine kap wordt de badkamer gerealiseerd. Kan jij je hier al een voorstelling bij maken?

Het was even puzzelen met het patroon, maar de wc (op de deel) wordt echt een plaatje met deze tegeltjes van het historische merk Winckelmans.

De wanden waren bekleed met jutte behang. Er zaten zelfs nog originele haakjes in, die men vroeger in het behang prikte om een bijvoorbeeld een schilderijtje of fotolijstje aan op te hangen.

Nu zijn er voorzet wanden geplaatst voor de o.a. isolatie en zijn ook de aansluitingspunten punten voor de wandlampen hierin netjes weggewerkt. Klaar om te schilderen en te behangen. Ook deze mooie originele schouw wordt gerenoveerd met de oorspronkelijke tegeltjes. Echt een plaatje!

Wordt vervolgd

Ga terug naar het overzicht