Banner goud

Over de vloer

×
Ga terug naar het overzicht

Over de vloer

De keuze van een vloer is eigenlijk wel het meest belangrijke onderdeel van je interieur. Omdat je deze niet een jaartje weer wil of kan vervangen. Behalve een nogal dure grap, moet je ook alles weer leeghalen om een nieuw vloer te kunnen leggen. Dus is het super belangrijk om goed over de functionaliteit, kwaliteit én levensduur van je vloer na te denken.

Omdat een vloer ook heel erg sfeerbepalend kan zijn is het wel zo verstandig om niet over een nacht ijs te gaan.

Na 15 jaar zijn wij behoorlijk uitgekeken op de hardstenen zwarte tegels in onze bijkeuken en aansluitend toilet. Eigenlijk willen we deze vervangen voor Portugese azulejos met een blauw-grijs patroon zoals in de voorbeelden hieronder. Maar… dat wordt dan wel élke dag dweilen.

Misschien toch maar gaan voor de zwart – witte variant? Voordeel is dat je daar minder de afdrukken van de modderpootjes van onze honden op ziet 😉

Afijn, het is maar een klein voorbeeld om te benadrukken dat je moet oppassen om geen spijt te krijgen van je keus. Maar laat je verder vooral inspireren door de volgende sfeercollages.

Terzazzo vloeren. Prachtig als je een jaren dertig huis hebt met veel oude details en deze ook vooral wil behouden.

Heel erg van nu en zondermeer toe te passen in verschillende stijlen en sferen zijn betonvloeren. Afhankelijk van het soort kan het zijn dat er haarschuurtjes in ontstaan. Dat kan juist de charme van deze vloeren versterken, maar als je dat storend vind is het een extra aandachtspunt bij je materiaalkeuze als gietvloer, beton-ciré of bijvoorbeeld mortex.

Of ga voor grote beton (look) tegels.

En wat vindt je van deze Bourgondische dallen en tegels van natuursteen?

Heb je een uitgesproken landelijke smaak dan zijn deze vloeren van waaltjes/klinkertjes ook een mooie optie.

Gaat jouw voorkeur uit naar een houten vloer? Lees dan mijn blog Vloeren van hout.

Ben jij opzoek naar een nieuwe vloer voor jouw interieur, maar kom je er niet helemaal uit en wil je graag onafhankelijk advies? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

foto’s sfeerbeelden via Pinterest

Ga terug naar het overzicht