Banner goud

Niet nageaapt van een plaatje …

×
Ga terug naar het overzicht

Niet nageaapt van een plaatje …

Half oktober heb ik drie heerlijke dagen babykamer advies gegeven op het In de Wolken Festival van Ouders Van Nu.

Lekker stoeien met indelingen, want de een heeft een balzaal tot beschikking en de ander komt niet verder dan een bezemkast. En we willen allemaal een ledikantje, een commode, een kledingkast en ook een lekkere stoel om relaxed in te kunnen zitten en de kleine te voeden.

Met goed passen, meten en tips om het anders op te lossen komen we een heel eind (er zijn ook leuke alternatieven voor de ‘standaard’commode bijvoorbeeld). Helaas zijn de ruimtes niet van elastiek en kan het gebruik van een inklapbare tuinstoel een perfecte oplossing zijn!  Eehhhh en ook als je een andere stoel in gedachten hebt die niet echt bedoeld is om relaxed je kleintje te kunnen voeden.

Maar behalve de indeling van de babykamer draait het natuurlijk ook (vooral 😉 ) om de stijl en sfeer die we voor de kleine spruit voor ogen hebben.

In plaatst van een bijna letterlijke een op een kopie van de voorbeeld plaatjes van o.a. pinterest of de boekjes met ‘standaard’ babykamers, ledikantje, commode en kast …. zie je het voor je?  Is het geweldig om iets te bedenken dat veel beter bij jou past en uniek is.

Beide onderstaande sfeer/stijl impressies zijn leuke voorbeelden van hoe een interieur ‘anything but standard’ kan zijn.

De a.s. ouders van een tweeling waren qua kleur identiek gekleed, ook hun sieraden waren op elkaar afgestemd (waar je al niet op let als je met mensen in gesprek gaat over hun interieur). Dat zij wel van een beetje ‘bling’ houden was echt wel duidelijk. Behalve de praktische indeling wilde zij vooral graag advies over de kleuren, materialen en wat styling tips met als uitgangspunt het panterbehang en twee foto’s in een zilverkleurige lijst van respectievelijk een giraffe en een leeuw.

Het behang komt achter de twee witte bedjes met hierin wit beddengoed. We hebben gekozen voor zacht beige gordijnen met een klein glimmertje erin. De glimlach van beide op het advies van het glimmertje was echt goud waard!  Visgraat pvc op de vloer en een mooie bijpassende lamp. We konden niet om oma heen en dus krijgen de twee bedjes ook een hemeltje. Het kamertje is niet super groot en het kan allemaal net, met twee bedjes een (grotere) commode en, super leuk, géén standaard babykledingkast, maar een smalle hoge chique/landelijke zwarte kast.

Om de foto’s van de giraffe en de leeuw ook echt goed tot hun recht te laten komen worden deze nu niet in het babykamertje opgehangen, maar komen zijn in de gang naast de deur naar de babykamer.

Twee heerlijk giechelende zussen allebei in verwachting. Een van de tweede en de ander van de eerste. Deze laatste woont in een relatief oud pand in Rotterdam en heeft… jawel een balzaal ter beschikking, met hoge plafonds en een leuke nis.

Ze heeft een Peacock-chair en wil iets met junglebehang (niet te heftig) en dan toch ook wel weer iets van donkergroen ….

Tja … de nis is een geweldige plek om de Peacock-chair te plaatsen, maar tevens ook de plek voor een lekkere stoel om te kunnen voeden. Het idee van een inklapbare tuinstoel die in de inbouwkast kan staan, wordt juichend ontvangen 😊

Behalve een niet al te heftig jungle behang, donkergroen op de wand in de nis en nog een muur, komen er shutters of horizontale houten jaloezieën voor de ramen en gaan ze op jacht naar een retro wiegje/ledikantje.

Ik hoop in de niet al te verre toekomst en als ze het door de stuiterende hormonen niet vergeten nog wat foto’s te mogen ontvangen als de babykamertjes af zijn.

Zij blij en ik blij want het is bij beiden niet nageaapt van een plaatje.

Ga terug naar het overzicht