Banner goud

Klassiek interieur met een twist

×
Ga terug naar het overzicht

Ik heb vorige week mijn 1e huis gekocht. Een heel erg bijzonder moment.
Het gaat om een woning die in 1920 gebouwd is maar nog geschiedenis heeft van de 18e eeuw!

Voordat ik het kocht is het van de woningbouw geweest, dus een hoop van al dat moois is nu eigenlijk een beetje verloren gegaan qua stijl.

Ik ben zelf vormgever, maar ik weet helemaal niks over huizen, interieur, verbouwingen etc. Ik zoek dus vooral expertise en iemand waar ik mee kan sparren om tot een plan te komen om van het huis, een thuis te maken.

Mijn eerste ideeën landen toch heel erg bij een klassieke stijl, maar ik zou er juist een moderne twist aan willen geven.

Een klein stukje uit de mail die ik een paar maanden geleden ontving.  Reuze nieuwsgierig naar de persoon achter deze woorden en wat hij precies verstond onder een klassieke stijl heb ik hem gebeld. Na een leuk gesprek hebben we een afspraak gemaakt voor het intake gesprek en kreeg hij van mij de huiswerkopdracht om een vragenformulier in te vullen en een moodboard te maken of foto’s te sturen met beelden die hem aanspreken.

En dan …. krijg je foto’s van interieurs van kerken, oude kastelen, mix van lichte en donkere kleuren en inderdaad, klassieke en ook wel Barok elementen. Bij het intake gesprek, in de betreffende woning, bleek hij ook nog in een heavy metal band te spelen!

Het was echt een super leuk gesprek en ik stond te trappelen om deze uitdaging aan te mogen gaan. Zo te gek als mensen een “niet gangbare” woon stijl en beleving hebben. En was dan ook super blij met zijn reactie op ons gesprek:

Ik denk dat ik bij onze ontmoeting heb geleerd waarom men kan zeggen dat dit verder gaat dan alleen ervaring en passie. Ik heb talent gezien en ik zou het fantastisch vinden om daar gebruik van te mogen maken voor mijn 1e echte huis.

Bij het tussengesprek* tijdens de ontwerpfase was zijn reactie al zo enthousiast dat ik het liefst alles opzij wilde schuiven en mij helemaal wilde verliezen in dit interieurontwerp.

De eind presentatie werd ook super goed ontvangen. ‘Wauw! Zo vet! En mijn ouders zullen blij zijn dat echt niet alles zwart en donker wordt!

Het behang, de sierlijsten, de parket(look) vloer, klassieke meubels, kroonluchter, messing lampen en gordijnen, welke opzij gehouden gaan worden met zwart metalen embrasses, dragen straks allemaal bij aan de klassieke look en feel. Om het (heavy) metal gevoel toe te voegen wordt de keuken zwart (met messing voor de klassieke touch), de badkamer en een gedeelte van de wc. Maar ook de eettafel, de kroonluchter boven de eettafel en in de slaapkamer. Op de overloop zal een grote zwarte barokke lijst komen met daarin een foto van de band.

Ook was de wens om zijn eerste gitaar en Krar (Ethiopische gitaar) een mooie plek te geven. Deze komen straks op de schuine wand waardoor deze meteen een ‘mooie functie’ krijgt.

Hieronder een klein voorproefje van het voor en straks na …

Inmiddels zijn de eerste stappen naar realisatie van het interieurontwerp gestart. Het is een flink project omdat er flink wat opgeknapt moet worden aan de woning en er ook vloerverwarming in gaat komen, leiding werk omgelegd en vernieuwd moet worden en nog meer van dat soort zaken die je straks niet ziet als het af is.

Where Classic meets Metal ….. we kunnen niet wachten tot het af is.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Laten we kennismaken!

Ga terug naar het overzicht