Banner goud

Jaren 60 flat krijgt jaren 30 tintje

×
Ga terug naar het overzicht

Jaren 60 flat krijgt jaren 30 tintje

Een paar maanden geleden kreeg was ik met mijn mail bezig toen er een mailtje binnen kwam met in het subject: “het is begonnen”, verder was de mail leeg. Tja, en?
Een kwartiertje later kwam de volgende mail van dezelfde afzender en werd e.e.a. duidelijk
Gegroet mevrouw Mirjam Smakman-Mendes, ik verlang naar een bank aan het venster. Met plezier lees ik uw schrijven. Kracht van eenvoud raakt.

Met schroom 😉 stuur ik U een prentje. Zittend voor het raam klopte lang niet meer. De bank ende boeken plus gordijnen gaan verdwijnen.

Heeft U ruimte om een zit-vensterbank te ontwerpen en te laten realiseren?
Hoor graag van U. Hartelijkst,

Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel even bevreemd keek naar deze, toch wat, poëtische woorden.
Maar ik ga bellen en krijg een ontzettend aardige en lieve dame aan de telefoon.

Zij heeft mij blog over vensterbank gelezen. “Ik heb altijd al van een vensterbank gedroomd, zou je eens bij mij langs willen komen en kijken of het toch mogelijk is om dit toch te realiseren?”

Dus op naar Leidschendam alwaar ik zeer gastvrij onthaald wordt met thee en allerlei lekkers.
Ze woont in een typische jaren 60 flat. Ondanks dat ze erg aan haar flat gehecht is en er absoluut niet weg wil, is ze altijd al zeer gecharmeerd van de jaren 30 woningen. Vooral de glas in loodramen en erkers zijn elementen die zij mist in haar woning.

Na een mooi gesprek ga ik de deur uit met de opdracht om een zitvensterbank te ontwerpen, advies te geven over eventuele glas in lood ramen en in het ontwerp ook andere kleuren wil mee nemen voor de muren, kozijnen en deuren.

Als ik een paar weken later het ontwerp presenteer is zij tot tranen geroerd. “Het kan dus echt!”
Ook is ze blij verrast met mijn voorstel om gedeeltelijke behang te gebruiken, in een mooie oker/goud kleur,
welke prachtig past bij haar antieke Chinese meubels.

Eind vorige week zijn de bovenramen aan de voorkant vervangen door glas in lood ramen. Een mooi verfijnd ontwerp. En als je niet beter zou weten, zou je je kunnen denken dat ze er altijd al ingezeten hebben.

Het schilder en behangwerk gaat pas aan het eind van dit jaar plaats vinden, maar de bank is deze week geplaatst. We moeten dus nog even geduld hebben, maar met de bank en de glas in lood ramen waar het mee begon is ze al heel erg blij.

Bank begint vorm te krijgen

Glas in lood ramen zijn geplaatst

Droom wordt werkelijkheid

Genieten

Ga terug naar het overzicht