Banner goud

Interieur N°5

×
Ga terug naar het overzicht

Interieur N°5

Kan een parfum de inspiratiebron zijn voor een interieur?

Gisteren zat ik de bladeren in een magazine en viel mijn oog op het, naar mijn mening, mooiste parfumflesje dat er bestaat, Chanel N°5. Het design is strak, eenvoudig, elegant een ook de witte verpakking met dunne zwarte randen is minimalistisch maar ook weer chique.

Spontaan ontstond het idee om dit inspiratie blog te maken voor een ‘Chanel’ interieur.
Zwart, wit, (parket)vloer, hoogglans materialen, hier en daar een toefje goud of zilver, zachte aaibare materialen en vooral niet te veel poespas, zijn voor het realiseren van een ‘Chanel’ interieur een must.

Zijn deze inspiratiebeelden precies wat jij voor ogen hebt als jouw ultieme droominterieur? Maar denk je, “Tja, inderdaad heel chique, dus niet haalbaar?” Geloof mij, niets is minder waar. Er zij genoeg materialen en mogelijkheden om een ‘Chanel’ interieur te realiseren.

Het zit hem vooral in de combinatie van de kleuren zwart en wit. Maak voor het schilderen van bijvoorbeeld deuren en raamkozijnen gebruik van hoogglans. Een houten vloer hoeft niet persé van echt hout te zijn. Er zijn tegenwoordig zulke mooie alternatieven in bijvoorbeeld pvc en zelfs in keramische tegels die niet van echt te onderscheiden zijn. Oké, behalve als je het voelt, het blijft natuurlijk een ander materiaal. Ook voor de keuken zijn er hele mooie materialen die er uitzien als marmer of geborsteld zwart eiken.

En vooral géén poespas! Zet en hang je interieur niet vol met allerlei accessoires, maar beperk je tot bijvoorbeeld een paar grote, en dan bedoel ik echt grote, zwart-wit foto’s in een zwarte of zilverkleurige lijst. Groepeer een paar zilverkleurige en zwarte kaarsenstandaards van verschillende hoogtes op je eettafel, sidetable of dressoir. Meubels met eenvoudige strakke lijnen dragen ook bij tot het realiseren van een ‘Chanel’ interieur.

Heb jij een interieurdroom, maar heb je geen idee of het haalbaar is, of hoe je het moet aanpakken en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek om te ontdekken hoe ik jou kan helpen bij het realiseren van jouw droominterieur.

Bron, alle foto’s gebruikt voor de sfeerbeelden komen van Pinterest

Ga terug naar het overzicht