Banner goud

Fluweel zacht..

×
Ga terug naar het overzicht

Fluweel zacht..

Fluweel is nu typisch een van die stoffen welke bij iedereen direct een ander beleving oproept. Waar dacht jij als eerste aan? Een mooie zwarte avondjurk of nachtblauw colbert? Of aan een chique interieur van een hotel of restaurant waar banken en stoelen rijk bekleed zijn met deze zachte, enigszins glimmende stof?

De geschiedenis van fluweel gaat vele eeuwen terug. Door de eeuwen heen, en binnen verschillende culturen, was fluweel een kostbaar materiaal. Het stond symbool voor rijkdom, macht en aristocratie. Maar met dank aan de moderne fabricage methoden is deze stof beschikbaar voor iedereen.
De zacht stof is niet alleen in de mode populair, maar maakt al weer een tijdje een echte comeback in het interieur. Fluweel is er in heel veel kleuren en geeft een zachte, rijke en warme uitstraling. Iets wat, vooral in de winterperiode, heel aangenaam is.
Mmm… toch best gewaagd denk je misschien, omdat het kitscherig kan overkomen? Fluweel laat zich prima combineren, ook met stoere meubels of robuuste materialen. Laat je inspireren door onderstaande sfeerbeelden.

Bron: Alle  sfeercollages zijn geen foto’s van eigen werk maar samen gesteld met foto’s van Pinterest

Ga terug naar het overzicht