Banner goud

FALL in love

×
Ga terug naar het overzicht

FALL in love

BLOEIENDE HEIDE ALS INSPIRATIE VOOR JE INTERIEUR

Gisteren samen met een aantal collega onderneemsters een heerlijke wandeling gemaakt op de Ginkelse heide. Behalve dat we leuke en waardevolle gesprekken gehad hebben werd ik ook weer geïnspireerd door de prachtig, ondanks de warme en droge zomer, in bloei staande heide. Wat zijn de paarse en groene tinten toch mooi. Tinten die echt kunnen bijdragen aan een warm en stijlvol interieur.

Ja zeker, het zijn ook diepe intense kleuren die niet iedereen durft toe te passen.

Over het algemeen komt dat omdat men bij het gebruik van kleur in het interieur veelal denkt aan het schilderen van een of meerdere wanden.

We willen wel kleur maar …

‘ik weet niet zo goed welke kleur mooi staat bij de vloer’

‘Welke wand moet ik dan een kleur geven’

‘We weten niet zo goed welke kleur precies’

‘Wordt het niet te donker’

Zo maar een paar voorbeelden die vaak hoor als men wel graag kleur wil gebruiken maar stoeit met hoe ze dit het beste kunnen toepassen.

Het gebruik van kleur is dus best wel een ‘dingetje’.

Met een diepere kleur op de/een wand creëer je meteen sfeer, het doet je interieur leven en dynamisch aanvoelen. Bovendien heeft de juiste combinatie van kleuren op de wanden ook een belangrijke invloed op de ruimtelijke ervaring. Het kan bijvoorbeeld meer diepte geven of een hele brede/grote ruimte smaller doen lijken waardoor hij comfortabeler aanvoelt.

Vind je dat toch te heftig, maar wil je wel heel graag warme kleuren gebruiken?

Wat dacht je van een bank of je eetkamerstoelen in een diepe kleur paars, groen of misschien wel nachtblauw! Behalve de kleur is het ook het materiaal dat mede de sfeer bepaalt. Wil je een extra warme en luxe uitstraling, ga dan voor fluweel!

Of pas warme kleuren toe in je accessoires, raambekleding of een vloerkleed.

Ben jij wel het type dat dat helemaal wil gaan voor de basis van diepe warme kleuren. Denk dan ook aan zachte, ‘aaibare’ materialen en ronde vormen. En style het af met enkele accessoires in goud kleur of messing. Deze accentueren warme tinten, geven een luxe touch en zijn bijvoorbeeld prachtig als verlichtingsarmaturen, omlijsting van spiegels, fotolijsten of als gehele of subtiele toevoeging aan textiel als sierkussens.

Ga er voor! Geef jouw interieur de uitstraling van een sfeervol boutique hotel, dat kleine stijlvolle restaurantje waar je zo lekker kunt eten of dat luxe appartement van een mode ontwerper …. Oké nu draaf ik wel door, maar ….als je niets durft eindig je met een interieur dat (bijna) iedereen heeft 😉

En denk je nu ‘O ja, dit is wat ik wil, maar hoe dan?’ Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend intakegesprek hoe ik jou kan helpen

Ga terug naar het overzicht