Banner goud

Een nieuw behangetje, wordt complete renovatie … deel III

×
Ga terug naar het overzicht

Een nieuw behangetje, wordt complete renovatie … deel III

Stapje voor stapje …

Omdat we bijna alles zelf doen en met name in de weekenden gaat het, voor het redelijke ongeduldige typje dat ik ben, nooit snel genoeg.

Toch hoor je mij niet klagen. Ik vind het ook gewoon leuk om zelf te klussen en zie het eindresultaat steeds dichterbij komen.

En er is best veel gebeurd in de laatste paar weekenden. De muur is gestuct. Alle gaatjes, naadjes en kiertjes (en dat waren héél veel) zijn geplamuurd, geschuurd, nogmaals geplamuurd en weer geschuurd. Plafondlijsten zijn geplaatst, kastdeuren op maat gemaakt en zijn er al een paar wanden en de deur van de wasmachine en drogerkast in de primer gezet.

Alle deuren in het huis zijn nog de originele grenen paneeldeuren. Allemaal in perfecte staat maar de toiletdeur had toch helaas wel veel beschadigingen door de fineerplaten die er ooit begin jaren 70 én opgeplakt én gespijkerd waren.

Omdat we het eigenlijk wel bij de geschiedenis van het huis vonden passen hebben we toen niets met de beschadigingen gedaan en alleen de 7 lagen verf (van rood naar blauw, naar groen en oranje) die nog eens onder de fineerplaten zaten, helemaal verwijderd en opnieuw geschilderd.

Maar omdat ook mijn persoonlijke interieursmaak evalueert, krijgt de deur nu toch een kleine facelift.
Enne … nee, dit is niet het eindresultaat 😉

Nog een weekend of twee te gaan met al het schilderwerk en dan …

wordt het wachten op het leggen van de tegels. Dit hebben we (wijselijk) besloten niet zelf te doen.

Een gedeelte moet in visgraatmotief gelegd worden, dat is geen probleem, maar vooral omdat de twee soorten tegels die we gebruiken verschillen in dikte. Vaklui zijn schaars én het is zomervakantie.

Het echte eindresultaat van fase 1 ‘een nieuw behangetje, wordt complete renovatie …’ hoop ik in september met jullie te kunnen delen. En ondertussen starten we gewoon met fase 2.

Wordt vervolgd

Ga terug naar het overzicht