Banner goud

Een nieuw behangetje, wordt complete renovatie … deel II

×
Ga terug naar het overzicht

Een nieuw behangetje, wordt complete renovatie … deel II

Inmiddels zijn we een paar weken verder.

In mijn eerste blog schreef ik al dat het niet alleen een kwestie was van beetje behang afkrabben en nieuw likje verf erover.

Na het nodige sloop, herstelwerk, om en aanleggen van nieuwe leidingen zijn we weer aan het opbouwen.

De oude gipsplaten zijn verwijderd en vervangen door mdf platen van 18mm dik. Dit gaf meteen mooi de mogelijkheid om nog een aantal opbouw stopcontacten en schakelaars in te bouwen.

De buitenmuur, waar het halfronde raam in zit was echter nog wel even een dingetje … Omdat hier geen stopcontacten of schakelaars op komen én het raampje nog origineel is wordt deze muur gestuct.

Maar dan moest wel eerst de oude kalklaag eraf en dat doe je niet even met een schuurpapiertje of bijvoorbeeld flink nat maken en dan afsteken…. Pfffff. Na een uurtje met z’n tweetjes toch proberen, spierpijn in de armen en zelf ook behoorlijk doorweekt, toch maar een gevelfrees gehuurd. Et voilà!

Nou, eehh … ziet er zo nog niet echt veel belovend uit, maar hij is echt ‘kaal’ en klaar om gestuct te kunnen worden.

Toen wij het huis kochten was er alleen beneden een toilet en douche. Boven in een van de slaapkamers was een wastafel. Niet echt meer van deze tijd.

Wij hebben boven een nieuwe badkamer gemaakt en beneden de muur tussen het toilet en de douche weggebroken. Zo ontstond er lekker veel beenruimte. Het oude toilet was namelijk zo klein, dat je de deur niet dicht kon doen zonder dat je met je knieën klem kwam te zitten. De oude doucheruimte werd de plek voor wasmachine en droger.

In het ruitjes behang zaten o.a. gele en blauwe streepjes. Het geel hebben we toen terug laten komen op de deur en het kleine raampje in de oorspronkelijke buitenmuur. Gordijnen uit ons vorige huis paste perfect bij het blauwe streepje en waren een prima afscheiding voor de wasmachine en de droger.
Geloof het of niet, ik heb zelfs nog een tijdje een klein Perzisch vloerkleedje op de grond gehad. Familie en vrienden zeiden ook altijd: ‘ik ga even naar jullie kleinste zitkamertje’.

Wordt vervolgd…

Ga terug naar het overzicht