Banner goud

Een nieuw behangetje, wordt complete renovatie … deel I

×
Ga terug naar het overzicht

Een nieuw behangetje, wordt complete renovatie … deel I

Yes, eindelijk!

We zijn begonnen met het restylen van ons toilet.
15 jaar geleden kregen wij de sleutel van ons huis. De ligging aan de rand van het bos en de met roede verdeelde ramen met luiken, waren voor ons al voldoende om het te willen kopen. Dat het ook een flink klus huis zou zijn paste helemaal in ons straatje. En tijdens de bezichtiging zagen we meteen de potentie van deze karakteristieke woning, gebouwd tussen 1915 en 1917.

We hebben de binnenkant compleet gestript en opnieuw opgebouwd en zoveel mogelijk de originele details, als grenen paneeldeuren behouden en of in ere hersteld.

Ik hou ervan om soms iets ‘geks’ te doen. En dus belande er een lambrisering en een ruitjes behang (van Ralph Lauren) op het toilet. Een jaar of 4 geleden was ik écht wel uitgekeken op het behang en de donker lambrisering. Het behang zou vervangen worden door een ander lichter behang met een Moors patroon en ook de lambrisering zou in een lichte kleur geschilderd worden. Maar elke keer als we dachten, nu gaan we aan het toilet beginnen, gebeurde er wel iets waardoor het weer werd uitgesteld.

Behalve dat we een paar keer verschillende muren, deuren en de balken voorzien hebben van een nieuwe lik verf en een paar meubelstukken zijn vervangen, hebben we geen grote veranderingen of aanpassingen meer doorgevoerd in ons interieur.
En omdat je na 15 jaar weleens iets ‘anders’ wil en vol zit met nieuwe ideeën, mond ‘een nieuw behangetje’ op het toilet, uit in een complete re-styling en renovatie van het hele huis. Hiervoor heb ik een totaal interieurontwerp gemaakt, welke in verschillende fase zal worden gerealiseerd. Niet in de laatste plaats omdat we veel zelf doen, maar ook gaandeweg weer dingen tegen komen die, laten we zeggen, iets grondiger aangepakt moeten worden. Het is per slot van rekening een oudere woning …

Maar we zijn dus begonnen met het toilet en de hal van de achter ingang (officieel was het een bijkeuken).

Achteringang / Bijkeuken oude situatie

Tja, omdat het behang op gipsplaten zat, was het niet alleen een kwestie van behang afkrabben, maar moesten ook de gipsplaten verwijderd worden.

Plafond eruit en verflaag van de muur afkrabben …

Wordt vervolgd

Ga terug naar het overzicht