Banner goud

Een keuken met Lef

×
Ga terug naar het overzicht

Het is alweer 20 jaar geleden dat we onze oude woning (bouwjaar 1916) kochten en een rigoureuze  verbouwing toepasten. O.a  de oude Bruynzeel keuken met rvs werkblad en dito spoelbak, los staand gasfornuis met een afzuigkap waarvan de afvoer zichtbaar over het plafond liep, werd vervangen door een keuken in landelijke stijl. Robijn rood met een zwart terrazzo aanrechtblad en zwart/wit geblokt spoelbak. Voor de kleine ruimte van 7,5 m² waar je doorheen loopt van de woonkamer naar de bijkeuken en een klein raam van 75cm bij 120cm (lees: weinig lichtinval) al best een gewaagde combinatie. Na 3 jaar onderging de keuken een kleine metamorfose door alle fronten zwart te schilderen. Of we gek geworden waren? Een zwarte keuken en dan ook nog eens in zo’n kleine donkere ruimte? Yep! Tuurlijk werd de keuken er gevoelsmatig niet groter op maar dat was ook niet hetgeen we wilde bereiken. Het landelijke gevoel was er meteen af en door de combinatie van het zwart met een hele lichte taupe kleur kreeg de keuken een chique sfeer.

En dan te bedenken dat ongeveer 7 jaar geleden een zwarte keuken ineens een trend werd en voorlopig nog wel een blijvertje is.

Bijna twee jaar geleden werd het tijd om er weer eens een flinke renovatie op los te laten. Vloerverwarming was al langer een grote wens maar dat hield ook in dat de vloer van de keuken omlaag moest omdat deze 2 cm hoger was als de vloer van de woonkamer en de bijkeuken. En na 20 jaar was de keuken ook wel aan wat vernieuwing toe.

Omdat zwarte keukens heel erg in zijn was onze eerste gedachten om dan voor een hele andere kleur te gaan. Groen? (hebben we ook al eens gehad ….) Taupe in combinatie met notenhout?

Voor een keuken ontwerp van een klant koos ik een zwart met een lederlook … en dat liet mij niet los. Blijkbaar was ik nog niet klaar met zwart en viel hier dus ook de keus op voor onze eigen nieuwe keuken. We kozen ervoor om het zwart te combineren met een oudroze kleur op de wanden. Toch weer een niet alle daagse combinatie. Resultaat: een warm en eigentijdse sfeer.

Gebruik maken van kleuren en materialen welke niet direct voor de hand liggen en of ‘trendy’ zijn maken een interieur spannend en authentiek.

Is jouw keuken toe aan vervanging en/of sta je voor de aanschaf van een nieuwe keuken voor je nieuwbouwhuis of verbouwing? Neem dan gerust contact met mij op om te zien wat ik voor jou kan betekenen.

Ik help je graag met een uniek interieurontwerp op maat dat past bij jouw specifieke wensen en eisen, met behoud van het karakter van de woning.

Ga terug naar het overzicht