Banner goud

De leukste ideeën voor jouw babykamer

×
Ga terug naar het overzicht

De leukste ideeën voor jouw babykamer

Tips en inspiratie

Ben jij in verwachting van een kleine? Gefeliciteerd!

De voorbereiding en voorpret kan beginnen en natuurlijk wil jij het allerleukste babykamertje voor je kindje. Een origineel kamertje dat weerspiegelt hoe heerlijk jullie het vinden dat jullie kindje er aankomt en hoe welkom hij of zij is.

Weet jij al hoe je de babykamer wil inrichten? Vintage, modern, urban, traditioneel of juist een geheel eigen en unieke stijl?

Voor het inrichten van de babykamer heb je heel veel mogelijkheden, ik help je graag met het uitzoeken wat het beste bij jullie past én waar je allemaal op moet letten.

Waar moet je op letten bij de indeling van de babykamer:

Wat heb je allemaal nodig en wat zijn de specifieke eisen? Start met het maken van een checklist voor al je benodigdheden.

Wil je een wiegje of een ledikantje?

De beste plaatst om deze te plaatsen is centraal in de kamer of tegen een muur, waarbij het belangrijk is dat er rondom voldoende ruimte aanwezig is. Plaats het wiegje of ledikantje liever niet te dicht bij een verwarmingselement of bij een raam. Deze hebben namelijk sterke invloed op de temperatuurschommelingen. Een baby heeft zijn of haar lichaamstemperatuur namelijk nog niet onder controle en kan daardoor snel oververhit of onderkoeld raken.

Je zal er niet aan ontkomen dat je, zeker in de eerste maanden, s’nachts je bed uit moet om de kleine te voeden. Dan is het wel zo prettig om een heerlijke comfortabele fauteuil of stoel te hebben. Een schommelstoel is hiervoor bijvoorbeeld een ideale oplossing en natuurlijk ook mooi om te zien.

Kleurgebruik

Kleurgebruik in de babykamer is iets waar je vooraf goed over na moet denken. Tot ongeveer een half jaar ziet een baby alleen maar het contrast tussen zwart en wit. Daarna gaan ze pas kleur zien én zijn ze op een leeftijd dat ze steeds meer prikkels krijgen en nieuwsgierig worden naar alles om zich heen. Kies liever voor zachte en rustgevende kleuren (en prints) om je kindje niet te overladen met prikkels. Zowel blauw als groen tinten werken rustgevend, maar ook pasteltinten geven een fris gevoel en zachte uitstraling.

Styling

Het ‘aankleden’ van de babykamer is natuurlijk het leukste gedeelte en als je wilt, kun je helemaal los gaan op het decoreren van je babykamer. Er is immers zoveel leuks te koop. Posters, decoratie sterretjes of hartjes, vrolijke kussentjes, opbergboxen, vlaggetjes, kleine knuffels, grote knuffels, wandrekjes, muurstickers, nachtlampjes ….

Mijn persoonlijke tip; Hou het rustig en sla niet door. Als je van te voren goed nadenkt over de stijl en sfeer van het kamertje dan heb je aan een paar (al dan niet grote) decoratie stukken voldoende. Kies liever voor een paar mooie items, een mooi decoratief (foto) behang en kwalitatief goede materialen. Daar heb je uiteindelijk langer plezier van en je portemonnee ook.

TIP: In de Wolken Festival

4,5 en 6 oktober a.s. is er naast de VTwonen&designbeurs ook het In De Wolken Festival in de RAI Amsterdam. Op het In de wolken Festival doe je heel veel inspiratie op én kun je bij mij  terecht voor een inspirerend interieuradvies voor jouw unieke babykamer. De kosten voor dit interieuradvies van 45 minuten zijn € 17,50. Je kunt je inschrijven voor dit advies en je tickets bestellen via https://www.indewolkenfestival.nl/2018/reserveer-een-plek/#/

Heb je vragen en of wil je meer weten over een uniek interieurontwerp voor jouw babykamer neem dan contact met mij op.

(De gebruikte beelden in het moodboards zijn geen eigendom van De Kracht Van Eenvoud, enkel ter inspiratie.)

Ga terug naar het overzicht