Banner goud

Bohemian Rhapsody

×
Ga terug naar het overzicht

Bohemian Rhapsody

De vakantieperiode is weer in volle gang en I am going to…. Eehh, nou nergens naartoe voorlopig. Maar naar Ibiza zou wel heel leuk zijn. En nee, niet vanwege onze dj’s en de feesten. Maar een tour langs én overnachten in een van de prachtig verbouwde traditionele Finca’s.

Witgewassen muren, houten balkenplafonds en terracotta of betonvloeren  vormen de basis  voor de typische sfeer van een traditionele Finca. De veelal dikke muren en het veel  gebruikte wit dragen enorm bij aan de koelte in de  Finca. Op het heetst van de dag is het  dan  ook heerlijk aangenaam binnen om lekker een boekje te lezen of… een siësta te  houden.

Wastafelmeubels, keukens en nissen uit een blok met daarin verwerkte kastjes  en lades van  hout geven die typische ‘boerderij’ sfeer.

De nissen lijken uit de muur gesneden te zijn. In plaats van kasten of planken  bieden  ze een mooi alternatief om boeken, verzamelingen of andere mooie  accessoires in uit te  stallen. Persoonlijk vind ik dat (gekleurd) Spaan aardewerk  een must have voor in de keuken  is. Mooi uitgestald in de witte nissen draagt dit weer bij aan het Bohemian sfeertje. En die  Bohemian sfeer, daar kan je op Ibiza natuurlijk niet omheen.

Door dat er zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen en  matte zandachtige kleuren oogt het fris en rustig.

En het gebruik van accessoires als kussens, plaids en vloerkleden in warme diepe kleuren  geven dan net dat tikje Bohemian chic gevoel.

Tja, zon, zee, strand wonen in een Finca op Ibiza…

Is dit de stijl en sfeer die jou aanspreekt, maar zit het er niet in dat je kan wonen in een oude  Finca op Ibiza? Met witte muren (denk aan kalkverf), houten vloeren, shutters als raambekleding, meubels in lichte kleuren en blank hout zet je de basis. Vul dit aan met  bijvoorbeeld een gekleurd Kelim kleed, Kelim kussens, een paar houten schalen en een paar  rieten lampen, et voila!

Ga terug naar het overzicht