Banner goud

Badkamer boerderij Lunteren

×
Ga terug naar het overzicht

Maart 2017 … “Hallo Mirjam, ik heb je website bekeken en wat jij ontwerpt spreekt mij erg aan. Wellicht heb ik een leuke uitdaging voor je. Wij hopen binnenkort een monumentale boerderij in Lunteren te kopen. Echte, binnen is het nog anno 1926, qua indeling en uitstraling. En als ik ergens niet goed in ben, dan is het wel inrichten”

Daar zij ik natuurlijk geen nee tegen! Vanaf het eerste moment hadden we een goede klik en heb ik met veel plezier én naar wens een interieurontwerp gemaakt voor diverse ruimtes (zie project Rijksmonumentale boerderij Lunteren)

Augustus 2019 …. De verbouwing en restauratie van de boerderij en bijgebouwen is echt een meer jaren plan. Maar nu werd er een start gemaakt met de nieuwe badkamer en kreeg ik een appje:

“Help!! Keuzestress, wat betreft de badkamer. Zou jij ons hierbij ook kunnen helpen?”

Met liefde!

Situaties voor, inclusief drumstel 🙂

Voor de nieuwe badkamer is er een extra vloer aangebracht boven de deel. Best een grote ruimte

met aan twee kanten het schuine dak en een grote raampartij, waarbij je uitkijkt op de deel.

De wensen bestonden uit een ligbad, inloopdouche, wc en dubbele wastafel. De stijl en sfeer moesten natuurlijk aansluiten bij de rest van het interieur.

De indeling hebben we  zo gedaan dat je lekker ruim onder de douche kan staan (en zelfs zitten 😉) en door het vrijstaande bad iets schuin te plaatsen kun je zowel uit het dakraam naar de blauwe lucht en/of sterren kijken, als naar de deel.

Op de deel was inmiddels een ‘nood’ badkamer met douche en wastafel gemaakt, maar ook met plek voor de wasmachine en droger. Deze zijn zo gesitueerd dat ik in het ontwerp kon voorstellen, om vanuit de nieuwe badkamer een was (stort) koker de realiseren, welke precies naast de wasmachine uit kon komen. Een voorstel dat me enthousiasme werd ontvangen én uitgevoerd is. Niet meer met al het beddengoed, handdoeken en kleding van boven naar beneden door de boerderij sjouwen, maar, hup .. zo in de koker et voila!.

Er zijn in de boerderij, ook omdat het een rijksmonument is, kleuren gebruikt die er al vanaf het begin in zitten. Waaronder een mooie kleur groen op de balken in de ouder slaapkamer. Vanwege deze kleur, de stijl van de boerderij en de smaak van de bewoners hebben we ervoor gekozen om diverse wanden van de badkamer te betegelen met groene tegels in een visgraat patroon. De balken van het schuine dak zijn in het zicht gebleven en om dat er maar 1 dakraampje inzit zijn de vloer en de rest van de wanden licht gehouden. Het wastafelmeubel heeft een mooie walnoot houtlook, alsmede de twee badkamerkasten. In plaats van deze twee badkamer kasten had ik voorgesteld om een ‘antieke’ kast te plaatsen. Echter uit praktisch oogpunt (o.a. twee opgroeiende tiener dames 😊)

Is er toch gekozen voor de twee kasten. Deze bieden veel opbergruimte.

Onder het dakraam bevinden zich een open nis én het deurtje van de was-koker.

Een fijne badkamer, welke “echt prachtig is geworden” volgens de bewoners.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met mij op

Ga terug naar het overzicht