Banner goud

Baden in koper

×
Ga terug naar het overzicht

Baden in koper

In de woonbladen en (trendy) woonwinkels zie je lampen, kandelaars, kussens en andere accessoires van koper of met een koper look. Want, al een paar jaar is de koper trend “Hip & Happening”. Leuk, al die trendy hebbedingetjes, maar durf jij echt een statement te maken?

Koper is een mooi product, niet alleen voor wat betreft de kleur, roodbruin, maar ook het materiaal op zich: Koper is een zeer duurzaam metaal. Alle koperen producten kunnen nagenoeg volledig worden gerecycled voor  hergebruik.

Het is een prettig materiaal om mee te werken omdat het eenvoudig hervormbaar is. Ook houdt koper bijvoorbeeld de warmte van warm water langer vast en is daarom ook zeer geschikt als bad!

Ik hoor je denken: Een koper bad, dat is toch typisch iets voor een interieur met de look & feel van een Frans of Engels landhuis? Een koper bad zou daar zeker op
zijn plaatst zijn, maar door het tijdloze materiaal, de vele maten en vormen en combinaties met ander materiaal waarin een koper bad verkrijgbaar is past hij in elk interieur.
Van Modern tot klassiek, van Scandinavisch tot Vintage.Nee, misschien niet voor de hand liggend maar een eyecatcher is het wel!

Het is dat onze eigen badkamer zich niet bepaald leent voor een bad. Hij is niet al te groot en heeft voor 2/3e ook nog eens een schuin dak. Oké, als we het perse
zouden willen dan past er wel een ligbad in, maar op dusdanige wijze dat het dan niet heel spannend wordtomdat de ruimte helaas gewoonweg te klein is voor een
losstaand bad. Maar… als we de ruimte zouden hebben…
Het zwarte bad met koperen binnenkant heeft mijn hart alvast gestolen.

Door de warme uitstraling van koper laat het zich prima combineren met zowel warme als koele kleuren en materialen als hout, beton, marmer en tegels.

Is een bad je toch iets te heftig?
Denk dan eens aan een koperen waskom!

Ga terug naar het overzicht