Banner goud

7 Interieurstyling tips voor je dressoir, open vakkenkast of wandplanken

×
Ga terug naar het overzicht

Google op ‘interieur styling tips’ en de resultaten zijn eindeloos. Als je het op zich leuk vind om met je interieur bezig te zijn, maar het toch wel lastig vind om een ruimte of een meubelstuk te stylen, dan kan ik me voorstellen dat je op een gegeven moment niet meer weet hoe je het aan moet pakken. Ook al heb je die feeling zelf niet zo, of denk je dat die feeling niet hebt, toch garandeer ik je dat er dingen zijn die je kunt doen om je interieur gezelliger en sfeervoller te maken. Dit zijn 7 fijne interieur styling tips die altijd werken.

1.Werk met oneven aantallen:

Wat je ook maar wilt stylen, oneven aantallen werken altijd goed. Wil je bijvoorbeeld een dressoir, een open kast of een wandplank inrichten, kies dan steeds voor drie of vijf objecten in plaats van twee of vier. Gebruik ook vooral verschillende styling objecten en zet dus bijvoorbeeld niet aan weerskanten dezelfde items neer. In bepaalde gevallen kán symmetrie in je interieur leuk zijn, wanneer je dus bijvoorbeeld kiest voor dezelfde lampen op een dressoir, of dezelfde kussens op een bed. Echter, in de meeste gevallen oogt symmetrie wel een beetje saai.

2. Werk met hoogteverschillen:

Deze stylingtip ligt eigenlijk een beetje in het verlengde van het stylen met oneven aantallen. Niet alleen stylen met oneven aantallen werkt dus goed, ook door te stylen met hoogteverschillen creëer je vaak een leuk(er) en interessant(er) geheel. Wil je bijvoorbeeld een aantal fotolijstjes, vaasjes, beeldjes of souvenirs naast elkaar plaatsen, zorg er dan voor dat deze zo veel mogelijk verschillend van hoogte zijn. Plaats ze ook gerust door elkaar, je hoeft ze dus zeker niet trapsgewijs neer te zetten, dus van groot naar klein. Naast hoogteverschillen doen ook verschillen in afmetingen en vormen het goed.

3.Gebruik iets groens:

Je zult zien dat iets groens toevoegen altijd werkt als je aan het stylen bent. Met iets groens breng je namelijk letterlijk leven in je interieur. Niet iedereen houdt natuurlijk van planten, en niet iedereen heeft even groene vingers. Iets groens kan ook een bosje bloemen zijn, maar ook een enkele bloem. Enkele losse takken of droogbloemen geven ook al direct sfeer.

4. Kleur van je vazen

Vindt je een kleur van een vaas niet meer mooi? Spuit hem dan in een andere kleur (liefst met een watergedragen verf ( beter voor het milieu!). Het voordeel van een spuitbus is de gelijkmatige verdeling, met een kwast sneller een streperig effect.

5. Memories:

Vazen,  schalen, kandelaars, spiegels bijzettafeltjes, decoratieve objecten zijn accessoires waar we vaak aan denken en gebruiken. Denk bij decoratieve objecten ook eens aan dat autootje, pop, knuffel, treintje, welke misschien in een doos op zolder liggen en die je niet weg wil doen omdat je er graag mee speelde of van je lievelingsoom gehad hebt.  Of wat te denken van een mooi klein tasje (clutch) welke je niet elke dag gebruikt. Je kunt deze objecten ‘los’ neerzetten maar bijvoorbeeld onder een glazen stolp of in een glazen kistje of bak geef je ze nog wat extra aandacht.

6. Mooie boeken:

De zo genaamde koffietafel boeken werken ook altijd goed. En dan uiteraard boeken waar jij wat mee hebt en mooi naslagwerken zijn van landen, kleding, mensen of  …. Interieur 😉

7. Decoratie wisselen en verplaatsen

Verplaats je decoratie eens, als iets al langere tijd op dezelfde plek staat, kun je er soms sneller op uitgekeken raken. Verplaats je decoratie eens naar een andere plek of wissel zo nu en dan eens je koffie tafelboeken, als je er meerdere hebt.

Ook een zomer en winterset van sierkussens en plaids is een fijne manier om af te wisselen, zodat het niet gaat vervelen.

Wissel eens wat uit met vriendinnen of familie!

Toch liever wat hulp? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ga terug naar het overzicht