Banner goud

6 tips voor een stoere meidenkamer

×
Ga terug naar het overzicht

Tips om je dochter(s) blij te maken met een  stoere meiden-meisjes kamer.

In deze blog met 6 tips voor een stoere meidenkamer deel ik het ontwerp van de stoere meidenkamer van twee zusjes (8 en 4). Sowieso een uitdaging als er een wat langer leeftijdsverschil tussen zit en de meiden ook hun eigen wensen hebben.

  1. Een tijdloze basis

Een kinderkamer inrichten doe je liever voor langere tijd. Kies daarom het liefst voor een tijdloze basis die met je kind(eren) mee kan groeien en welke je met kleine veranderingen weer kan aanpassen.

Een behang met (thema) prints is natuurlijk helemaal top. Denk aan bijvoorbeeld bloemen met vlinders of zeemeerminnen. Maar als er nogal wat  leeftijd verschil tussen de kinderen zit en ze elk hun eigen favoriete thema hebben dan kunnen de wensen nog al afwijken van elkaar.

Kies daarom liever voor een kleuren pallet wat ze allebei mooi vinden. Beiden meiden gaven aan dat ze wel een beetje roze wilde maar ze wilden ook graag ‘donker’ blauw.

Omdat de kamer van de meiden op het noorden ligt hebben we gekozen om een muur te behangen met een donkerblauw linnen(look) behang en de overige wanden te schilderen in een neutrale zand/beige kleur. En met de neutrale basis van een houtlook vloer, witte bedden en houten bureau en nachtkastjes kun je er met andere kleuren en accessoires makkelijk weer een andere draai aangeven.

2. Bed met opbergruimte

In relatief kleine slaapkamers neemt een kast altijd veel ruimte in beslag en een bed met lades biedt dan uitkomst. Een bed met lades is altijd praktisch. Zowel voor het opbergen van speelgoed als bijvoorbeeld kleding.

Is de kamer wat groter, dan zijn stoere opbergkisten of dozen super leuk om te gebruikten. En voor de kleding kun je dan denken aan een stoere houten kast in een van de kleuren uit het kleuren pallet.

Voor deze stoere meidenkamer was een stapelbed een ‘no go’. We hebben daarom gekozen voor houten bedden in het wit met lades.

3. Een bureau voor nu en later

Aan een bureau denk je meestal pas als ze naar de middelbare school gaan.

Maar een bureaut(je) kun je ook lekker tekenen en/of knutselen. En een bureautje met lades en/of een kastje zorgt ook weer voor wat extra opbergruimte.

4. Gebruik stoere en warme kleuren en materialen

Cliché of niet, maar bij een meidenkamer komt al gauw de kleur roze om de hoek kijken.

Hier hebben we er voor gekozen om dat ook zeker toe te passen, maar dan in een paar extra accessoires als sierkussens en nachtlampjes. Het bordeaux rode bedden goed geeft zorgt voor een mooi contrast met de roze accessoires en geeft, samen met het blauwe behang en het houtwerk, een stoere look aan de meidenkamer.

5. Accessoires

Houten wandplanken met leren banden geven een instant stoere uitstraling. Rotan, riet of zeegras manden, een vloerkleed met jutte of sisal uitstraling (hier hebben we gebruik gemaakt van een buiten kleed. is gemakkelijk schoon te maken en voelt toch zacht aan).

Er zijn talloze leuke accessoires te koop. Maar het stylen van een (stoere) meidenkamer kun je heel goed doen met het speelgoed wat ze al hebben. Zowel de jongste (4) en de oudste (8) vinden het heerlijk zich samen te verkleden. Door het ophangen van een  (grote) spiegel hebben ze nog meer lol van hun verkleed partijtjes en zorgt de spiegel ook nog eens voor een ruimtelijk effect.

Voor het opbergen van haar en make-up spulletjes zijn mandjes van riet/rotan of zeegras heel geschikt en leuk om in heet zicht te zetten.

Een of meerdere posters/schilderijen aan de muur met een thema dat zij nu leuk vinden zorgt voor eigenheid en is makkelijker te verwisselen als zij een ander thema willen hebben. De meiden wilden ook een beetje ‘goud’ in hun kamer. Dit hebben subtiel toegepast door de goud kleurige rand van de spiegel, de staanders van de lampjes en

twee posters met een ‘gouden’ dame en een ‘gouden’ appel welke niet heel kinderlijk zijn, maar wel een stoere meiden effect geven.

6. Laat kinderen ook zelf aangeven wat ze graag willen en mooi vinden

Laat het aan je kinderen over en o.a. de knalkleuren vliegen je om de oren.

Tja … dat past meestal niet echt bij de rest van jouw interieur en is ook niet bepaald tijdloos.

Mijn  oprecht mening is wel dat het hún kamer is en dat zij zichzelf erin terug moeten zien. Met manden, dozen, wat kussens en thema posters/schilderijen in hun favoriete kleuren kun je goed meegaan in hun wensen. En met het speelgoed waar ze graag mee spelen maak je het echt hún kamer.

Wil jouw dochter of willen jouw dochters een te gekke stoere meidenkamer en kun je wel wat hulp gebruiken? Laten we kennismaken

Ga terug naar het overzicht