Banner goud

6 tips voor een stoere jongenskamer

×
Ga terug naar het overzicht

Ga jij een nieuwe kinderkamer inrichten voor een stoere jongen? Met deze tips voor een jongenskamer maak je een te gekke stoere jongenskamer.

In deze blog deel ik de tips voor een stoere jongenskamer van twee broertjes. Sowieso een uitdagen als er een wat langer leeftijdsverschil tussen zit en de jongens alle twee andere dingen leuk vinden.

  1. Een tijdloze basis

Een kinderkamer inrichten doe je liever voor langere tijd. Kies daarom het liefst voor een tijdloze basis die met je kind(eren) mee kan groeien en welke je met kleine veranderingen weer kan aanpassen. Een houten of houtlook vloer is warm, tijdloos en past bij elke gewenste stijl of sfeer.

Een behang met (thema) prints is natuurlijk helemaal top. Maar wat als ze nu gek zijn van Dino’s en over twee jaar van auto’s? Toch is het gebruik van behang op een of meerdere muren zeker aan te raden. Een behang met structuur geeft meteen warmte aan de kamer.

Voor deze jongenskamer heb ik gekozen voor een grijs-groen behang met een tweed look. Stoer en tijdloos.

2. Bed met opbergruimte

Een bed met lades is altijd praktisch. Zowel voor het opbergen van speelgoed als bijvoorbeeld kleding. In relatief kleine slaapkamers neemt een kast altijd veel ruimte in beslag en een bed met lades biedt dan uitkomst.

Is de kamer wat groter, dan zijn stoere opbergkisten of dozen super leuk om te gebruikten. En voor de kleding kun je dan denken aan bijvoorbeeld een lockerkast.

Voor deze stoere jongenskamer was een stapelbed een ‘no go’. We hebben daarom gekozen voor houten bedden in staalgrijze kleur met lades.

3. Een bureau voor nu en later

Aan een bureau denk je meestal pas als ze in de laatste fase van de basisschool zitten.

Maar aan een bureaut(je) kun je ook lekker tekenen en/of knutselen. En een bureau met lades en/of een kastje zorgt ook weer voor wat extra opbergruimte.

4. Gebruik stoere, warme kleuren en materialen

Cliché of niet, maar bij een stoere jongenskamer denk je toch gauw aan de kleur blauw.

Hier hebben we er voor gekozen om dat ook zeker toe te passen, maar dan in het beddengoed en de stoeltjes van het bureau. Samen met het groen van het behang, de diep donker bruine houten bureaus, zwart houten tafeltjes als nachtkastje vormt het een stoer en warm geheel.

5. Accessoires

Houten wandplanken met leren banden geven een instant stoere uitstraling. Zwarte bedlampjes en een vloerkleed met jutte of sisal uitstraling (we hebben gebruik gemaakt van een buiten kleed. Is gemakkelijk schoon te maken en voelt toch zacht aan).

Er zijn talloze leuke accessoires te koop. Maar het stylen van de stoere jongenskamer kun je heel goed doen met het speelgoed wat ze al hebben. Zowel de jongste (3) en de oudste (8) vinden het heerlijk om te lezen en voorgelezen te worden. Een deel van de boeken die zij hebben, hebben we een mooi plekje gegeven op de wandplanken en het bureau. Lievelingsknuffels en auto’s op de planken en het bed et voila.

Een of meerdere posters/schilderijen aan de muur met een thema wat zij nu leuk vinden zorgt voor eigenheid en is makkelijker te verwisselen als zij een ander thema willen hebben. Een wereld kaart was een grote wens van de oudste. De kaart op canvas doek in stoere bruin en kaki kleuren blend mooi in het geheel.

6. Laat kinderen ook zelf aangeven wat ze graag willen en mooi vinden

O jee …. Als je het aan de kinderen overlaat, dan vliegen o.a. de knalkleuren je om te oren. Niet bepaald tijdloos en al helemaal niet passend bij de rest van je interieur.

Mijn oprechte mening is dat het hún kamer is en dat zij zichzelf erin terug moeten zien. Met gekleurde manden, dozen, sierkussens en thema posters/schilderijen kun je goed meegaan in hun wensen. En zeker ook met het aanwezig speelgoed, maak je het echt hun kamer.

Wil jij ook een toffe stoere jongenskamer en kun je wel wat hulp gebruiken? Laten we kennismaken

Ga terug naar het overzicht