Banner goud

10.000 km naar het zuiden …

×
Ga terug naar het overzicht

10.000 km naar het zuiden …

The Palm Tree Care Centre is een kleinschalig opvanghuis in Amanzimtoti. Het ligt aan de oostkust van Zuid Afrika, zo’n 40 kilometer ten zuiden van Durban. Daar is waar mijn oud collega Yvon en haar man Peter zich, in de breedste zin van het woord, inzetten voor kinderen. En naast de zorg voor het gezellige gezin met 20 kinderen, zorgen ze overdag voor ook voor kleuters uit het omliggende township.

Nadat ze samen heel wat van de wereld gezien hadden, besloten ze om in 2010 twee maanden vrijwilligerswerk te gaan doen bij Palm Tree. Van tevoren hadden ze nooit kunnen bedenken dat deze tijd  zo’n grote impact op hun zou hebben. Eenmaal terug in Nederland bleek namelijk dat hun hart in Afrika was gebleven. Lang verhaal kort, ze hebben hun banen opgezegd, huis verkocht en zijn in 2011 definitief vertrokken naar Palm Tree.

Nu moet er natuurlijk wel eens wat (ver)bouwd worden of worden opgeknapt. Vele regenbuien waren uiteindelijk funest voor het dak van de Day-care en moest dus echt vernieuwd worden. Dit is inmiddels fantastisch mogelijk gemaakt door een stichting in Nederland.

En dan kriebelt het om ook de binnenkant aan te pakken.

Momenteel hebben alle muren een andere felle kleur met creatieve uitspattingen van oud vrijwilligers. Erg gezellig, maar toch ook wel erg druk.

In de bouwmarkt kwam Yvon uiteindelijk niet verder dan blauw, roze groen en oranje. Mmm … we kunnen natuurlijk eens vragen of Mirjam ons zou kunnen helpen met een mooi kleuradvies.

Ik heb enorm veel respect voor wat Yvon en Peter doen en dat zij hun hart gevolgd hebben. En omdat ik graag mijn steentje bijdraag aan hun geweldige werk, ben ik dit weekend afgereisd naar Zuid Afrika … ehum, dat wil zeggen, niet letterlijk maar figuurlijk 😉.  In de Foto’s gedoken die ze mij gestuurd heeft en een kleur plan bedacht.

De reactie op mijn plan:

Hee Mirjam,

Wat ontzettend gaaf!!! 

Ik krijg er gewoon de kriebels van…. Zelf had ik nooit voor deze kleuren gekozen maar ik vind ze prachtig.

En daar krijg ik dan weer een kleur van.

Ik ga er nog niets over verklappen. Maar hieronder wel een foto van hoe het ongeveer is en de inspiratie voor het nieuwe kleurplan. En nee, zo heftig wordt het zeker niet, maar is puur de inspiratie waar ik gelijk aan moest denken bij de vraag of ik zou kunnen helpen.

Wordt vervolgd..

Een van de huidige muren. De andere zijn o.a. fel oranje, knal groen met diverse Disney figuren

Inspiratie voor het kleurplan

Neem ook eens een kijkje op www.vriendenvanpalmtree.nl voor o.a. informatie over vrijwilligerswerk en het verhaal achter Palm Tree

Ga terug naar het overzicht